Szkolenia pracowników gastronomii
Szkolenia pracowników stanowią ważny element rozwoju pracowników oraz podnoszenia konkurencyjności na rynku gastronomicznym.
Restauracja, która nie szkoli swoich pracowników, nie pomaga im w nabywaniu potrzebnych umiejętności, nie jest w stanie konkurować na rynku, a jej usługi stają się stopniowo mniej atrakcyjne.
Tak na przykład na podstawie badań przeprowadzonych w 1143 przedsiębiorstwach, poprzez szkolenia restauracja może uzyskać 14% wzrostu zysku ze sprzedaży (w porównaniu z 4% wzrostem w 24.000 firmach, które nie wdrożyły programu szkoleń) oraz 33% wzrostu zysku w przeliczeniu na jednego pracownika.
Skuteczna sprzedaż to podstawa każdej restauracji i hotelu. Umiejętności sprzedażowe pracownoków, zostały uznane za podstawowe, bez których można zapomnieć o rozwoju restauracji i samych pracowników. Mimo zmieniających się warunków gospodarczych, sprzedaż jest fundamentem, każdej firmy a w szczególności w sektorze gastronomii.
Skuteczna i profesjonalna sprzedaż, oparta na nowoczesnych technikach i wiedzy, odgrywa coraz to większą rolę. Sprzedaż to umiejętność, której może nauczyć się każdy, wystarczy tylko chcieć i skorzystać ze szkolenia.
Szkolenia sprzedażowe I Doradztwo I Konsultacja I 602 257 433